Cathérine volgt les in beroepsschool

Zonder automecaniciens, bouwvakkers, schilders, elektriciens en loodgieters zou ons land snel stilvallen. En toch is de beroepsschool, waar je die stielen kan aanleren, een wereld die veel mensen niet kennen. Ook Cathérine niet. Daarom loopt ze een week mee op de beroepsschool KTA Mobi in Gent, waar ze aan auto’s leert sleutelen en Franse les geeft.

Cathérine waagt zich voor de klas met een Franse les. Ze ervaart al snel dat het moeilijk is om de aandacht van de leerlingen vast te houden. “Ik was echt opgelucht toen ik de bel hoorde”, geeft Cathérine eerlijk toe aan leerkracht Anton Huyghe. Hij is niet verrast. Volgens hem zijn strikte regels en een duidelijke structuur tijdens de les van het grootste belang. “In het begin van het schooljaar ben ik altijd heel streng, anders lopen ze over je heen, maar ze weten ook dat mijn deur altijd open staat als ze ergens mee zitten.”

Er worden ook controles uitgevoerd aan de schoolpoort 's morgens. Niet om te controleren of jongeren verboden zaken bij zich hebben, maar om te kijken of ze hun schoolgerief wel mee hebben.

CATHéRINE, vanavond om 21.50 uur bij VTM.