Jubileumeditie Boekenbeurs geopend

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) en André Vandorpe van boek.be hebben de 80ste editie van de Boekenbeurs in Antwerpen op gang geschoten. Het grote publiek krijgt vanaf morgen toegang tot de beurs, vandaag was de primeur traditioneel voor genodigden van de standhouders. De organisatoren verwachten zo'n 154.000 bezoekers.

"Dit jaar zijn er vier hallen vol boeken. Er zijn 60.000 titels in totaal", zegt VTM NIEUWS-anker Birgit Van Mol. Zijn zal - net zoals vorig jaar - de komende dagen elke dag een auteur interviewen op de Boekenbeurs. "Omdat het een jubileumeditie is, zijn er enkele nieuwigheden. Er zijn speciale apps ontwikkeld om gerichter te kunnen rondlopen op de boekenbeurs en mensen die dit jaar kunnen bewijzen dat ze tachtig worden, mogen gratis binnen."

Veiligheidsmaatregelen
Op de website van de Boekenbeurs staat heel duidelijk vermeld dat er geen rugzakken toegelaten worden. Er wordt ook gevraagd om geen te grote handtassen of trolleys mee te nemen. "Het is een beetje zoals op de festivals. Je kan best een grote plastic zak meenemen die doorzichtig is. De organisatie heeft laten weten dat ze er alles aan gaan doen om deze editie veilig te laten verlopen", aldus Van Mol.