‘Doctor Strange’ verovert de filmzalen

Vanaf vandaag speelt de nieuwe film van Marvel Studios in de zalen: ‘Doctor Strange’. De film is gebaseerd op een van de bekendste figuren van de Amerikaanse Marvel Comics en gaat over een chirurg die vanwege het noodlot niet langer kan opereren en daarom maar een superheld wordt. VTM NIEUWS-reporter Aagje Vanthomme kon met de sterrencast spreken.

Dokter Stephen Strange is een arrogante, wereldberoemde neurochirurg die zijn handen niet meer kan gebruiken na een autocrash. Wanhopig trekt hij naar een goeroe in Nepal die hem vertelt dat hij zichzelf kan genezen met zijn geest. Dr. Strange leert er de mystieke krachten en gaat ietwat later de strijd aan met de duistere krachten. Hij wordt dus een superheld.

De hoofdrol voor de film ging naar Benedict Cumberbatch, een rol die hem naar eigen zeggen op het lijft geschreven is. Als tiener trok hij namelijk zelf een half jaar naar een boeddhistisch klooster. “Ik denk dat je die ervaring kan vergelijken met wat Dr. Strange heeft meegemaakt”, zegt hij aan VTM NIEUWS. “Ik was natuurlijk wel niet zo cynisch als hem en stond er ook van in het begin meer voor open.”

Vechten als een superheld
Acteur Mads Mikkelsen kroop voor de film in de huid van de aartsrivaal van Dr. Strange. Hij nam de rol meteen aan toen hij hoorde dat hij mocht leren vechten als een superheld. “Als kind was ik altijd maar aan het rennen en rondvliegen en de helft van de tijd las ik strips, dus die combinatie was geweldig”, aldus Mikkelsen.

Daarnaast was hij ook vooral blij dat hij met zijn tegenstander kon vechten. “Hoe het was om met Benedict te vechten? Goed. Ik bedoel, er is toch niets beter dan een Brit een pak slaag geven?”