Belgische crew wint WK hiphop in Wenen

Het Belgische team ‘Empire Crew’ mag zich sinds dit weekend wereldkampioen hiphop noemen. Na de BK en de EK-titel wonnen ze ook de wereldtitel in de categorie ‘megacrew’. Dat is de categorie voor dansgroepen met meer dan acht personen.“We zijn nog steeds een beetje aan het bekomen”, vertelt Empire-lid Lieselot Van Kerckhove aan VTM NIEUWS.

“De 'Empire Crew' is vorig jaar ontstaan op het wereldkampioenschap in Martinique”, vertelt de danseres. “We kenden elkaar al uit de danswereld en deden in kleine groepjes mee aan dat WK. Daar hebben we beslist om voortaan met een groep van twintig dansers mee te doen aan danscompetities. We zijn vrij uniek omdat omdat we geen coach of leider hebben. Iedereen heeft zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.”

Op het filmpje dat we van de dansgroep kregen, is te zien hoe zestien dansers het beste van zichzelf geven tijdens de finale. Mét succes. “Een achttal juryleden hebben onze choreografie beoordeeld. Elk jurylid is verantwoordelijk voor een specifiek onderdeel”, vertelt Van Kerckhove. “We zijn in januari 2016 gestart met het uitwerken van de routine, maar die choreografie lijkt helemaal niet meer op die waarmee we het Belgisch kampioenschap hebben gewonnen.”

Golden buzzer
De crew mag nu een wereldtitel op haar cv schrijven, maar daar houdt het niet op. “We blijven zeker bestaan en er zitten allerlei projecten in de pijplijn waar ik nog niet veel over kan zeggen”, vertelt de danseres. “Zeker is dat we in januari weer starten met het uitwerken van nieuwe choreografieën.” De crew deed dit weekend An Lemmens nog naar de ‘golden buzzer’ grijpen in Belgium’s Got Talent. Wordt dus zeker vervolgd.