"Opnames 'Premier'? Dat was afzien"

Vandaag ging in de Kinepolis in Antwerpen ‘De Premier’ in prèmiere, de nieuwste thriller van Erik Van Looy. Door het geweld en de spanning in de film beleefden de acteurs naar eigen zeggen ook zenuwslopende opnamedagen. "Er waren dagen dat ik naar huis kroop van vermoeidheid."

Koen De Bouw speelt een Belgische premier die wordt ontvoerd. Ook zijn vrouw en kinderen zijn gegijzeld. Hij krijgt één opdracht: de president van Amerika vermoorden. Voor Koen De Bouw was het erg belangrijk om op een geloofwaardige manier een mens te spelen die voor een moeilijk dilemma staat, en dat zorgde voor de nodige spanning.

“Ik ben geen actieheld in de film, net zomin onze politici actiehelden zijn”, zegt De Bouw aan VTM NIEUWS. “Je moet een zeer onwennige man spelen die zich op een onwennig terrein begeeft, maar wel een zeer gewelddadig terrein.”

Afzien tijdens opnames
Door het geweld in de films was het ook voor de acteurs afzien tijdens de opnames. “Ik zat in veel scènes waar ik in bedwang wordt gehouden en daardoor zag ik zelf bont en blauw”, zegt Tine Reymer. Zij speelt in de film de vrouw van de premier. “Er waren dagen dat ik echt naar huis kroop van vermoeidheid.”

Bekijk ook: