Erik Van Looy: "Dit is mijn beste film"

Vanavond gaat in de Kinepolis in Antwerpen 'De premier' in première, de nieuwe film van Erik Van Looy. Ze rollen er de grootste rode loper ooit voor uit: de film wordt tegelijk vertoond in 24 zalen.

Koen De Bouw speelt een Belgische premier die wordt ontvoerd. Ook zijn vrouw en kinderen zijn gegijzeld. Hij krijgt één opdracht: de president van Amerika vermoorden. “Ik ben een beetje zenuwachtig voor de première", zegt Van Looy. "Maar ik kijk er vooral naar uit. Ik heb acht jaar aan die film gewerkt en ik wil die aan zoveel mogelijk mensen tonen. Vanavond komen er tienduizend mensen, dat is een volledig Bosuilstadion. Het is mijn sterkste, meest emotionele en meest intense film.”

Tips van Leterme
Samen met hoofdrolspeler Koen De Bouw is Van Looy eens gaan eten met de toenmalige premier Yves Leterme. "Om te checken of de gebeurtenissen in de film wel realistisch zijn. Leterme gaf ons toen goede tips. Zo moet een premier bijvoorbeeld nooit door een metaaldetector."

Fan van Clinton
In de film is de president van Amerika een vrouw. “Toen we de film begonnen te draaien, maakte Hillary Clinton een grote kans om de nominatie binnen te halen", zegt Van Looy. "Ik hoopte dat ook. Ik vind dat het tijd wordt dat de Verenigde Staten geleid worden door een vrouw.”

Q-dj's Sam De Bruyn & Heidi Van Tielen organiseerden deze ochtend al de kleinste première voor De Premier tijdens hun ochtendshow.

Bekijk ook: