Aandeel Samsung keldert

Het aandeel van Samsung stond deze ochtend op de beurs in Seoel zwaar onder druk en verloor meer dan zeven procent. Beleggers keren het aandeel massaal de rug toe, nadat het Zuid-Koreaanse technologieconcern de verkoop van de mogelijk brandgevaarlijke Samsung Galaxy Note 7 wereldwijd stopzette.

Kort na de lancering van de nieuwste smartphone doken in een aantal landen verhalen op van spontaan in brand vliegende of exploderende exemplaren. Meerdere mensen raakten daarbij gewond. Samsung besloot miljoenen toestellen om te ruilen, waardoor de beurskoers al flinke tikken kreeg en miljarden aan waarde verdampte.

Maar nu duiken ook verhalen op over brand bij reeds omgeruilde toestellen, waardoor Samsung besliste om de hele omruiloperatie stop te zetten. De klanten worden opgeroepen hun toestel uit te schakelen. De problemen tasten de reputatie van het bedrijf serieus aan, waarschuwen analisten.

De Kospi-beursindex in Seoel eindigde de sessie uiteindelijk 1,2 procent lager. In Tokio sloot de Nikkei-index, die maandag gesloten was vanwege een feestdag, met een winst van één procent op 17.024,76 punten door de lagere yen.

Bekijk ook: