Dit wilde premier Michel eigenlijk worden

"Mogen wij u de komende maanden lastigvallen?", die vraag stelde Luk Alloo in opdracht van VTM NIEUWS aan verschillende Belgen die volop in de actualiteit staan. In de laatste aflevering is het vanavond de beurt aan Charles Michel. Wekenlang zat Luk Alloo hem achterna, en sprong hij in elk gat van de zwaar gevulde agenda van de jongste premier (40) die ons land ooit heeft gehad. 

“Ik wilde de premier op de huid zitten tijdens zijn drukke agenda en hem tussen de talloze vergaderingen, overlegmarathons, politieke commissies en beraadslagingen in beter leren kennen”, zegt Alloo.

Jeugddroom
Luk reed vaak mee met de ambtswagen van de premier. De uitgelezen manier om rustig mekaar te spreken. Zo krijgt Luk de premier aan het praten over zijn jeugddroom. En die was niet premier worden van ons land. “Mijn droom was om politieagent te worden op de motor. Toen ik tien jaar was, keek ik naar de Amerikaanse serie CHiPs en wilde ik Poncherello zijn. Later wilde ik politicus worden om het leven mooier te maken. Ik wil daar een positieve bijdrage toe leveren. Als jongeman was ik geïnteresseerd in de acties van Amnesty International.”

Populair bij de vrouwen
Een prioriteit voor Charles Michel  blijft de hartslag van de burger meten. Daarvoor ging hij in op de uitnodiging van de krant Het Laatste Nieuws om vragen van lezers te beantwoorden. De premier zakt ook af naar Nederbrakel om Olympisch kampioen Greg Van Avermaet te begroeten bij de aanvang van de Primus Classic. Michel: “Dat zijn de weinige momenten dat ik de burgers ontmoet en dat doet goed. Dat zijn aangename momenten.”

Michel en Alloo spelen balletje pingpong
Als er in zijn agenda weer eens twee lange commissies staan, de commissie Europese Aangelegenheden en de Commissie Binnenlandse Aangelegenheden, tovert Alloo tijdens een koffiepauze een pingpongpalet tevoorschijn. “Maar ik moet terug naar de commissie!”, probeert de premier. Maar de goesting haalt het van de plicht, en waarschijnlijk voor het eerst in de vaderlandse geschiedenis, wordt er pingpong gespeeld in de indrukwekkende hal van het parlement.

Bekijk de volledige aflevering van Alloo bij premier Charles Michel, vanavond om 21.45 uur bij VTM!