Dit is de Google-phone: Pixel

Google heeft zijn nieuwste smartphone voorgesteld. 'Pixel' moet het kunnen opnemen tegen de iPhone van Apple. Normaal gezien moet de smartphone vanaf vandaag al besteld kunnen worden in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Australië.

Volgens Sundar Pichai biedt Pixel de volledige 'Google-ervaring'. De 'Google Assistant', de spraakcomputer van de technologiereus, is de eerste smartphone waar die in verwerkt zal zitten. "Met de assistent kan je een gesprek voeren met je smartphone. Vraag hem een update over je dag of vraag hem dingen voor jou te regelen", klinkt het bij Google.

Volgens Google is 'Pixel' ook uitgerust met de beste camera die ooit op een smartphone heeft gezeten. "12.3 Megapixels en snufjes die je haarscherpe foto's moeten laten trekken. De best geklasseerde smartphonecamera die iemand ooit heeft gemaakt", zegt Google.

'Pixel' zal beschikbaar zijn in twee versies, één van vijf inch en één van vijf en een halve inch. En dat in drie kleuren: 'Very Silver', 'Quite Black' en enkel in de VS in het 'Very Blue'.

De telefoon van Google is vanaf vandaag beschikbaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Australië. En dat voor 649 Amerikaanse dollar, zo'n 580 euro. Wanneer hij in België op de markt zal komen, is nog niet duidelijk.