Deze serenade zingt Crombez voor Crevits

Dat ‘Rode Neuzen Dag’ mensen dichter bij elkaar brengt is intussen wel duidelijk. Jonas Van Geel daagde tien politici uit om voor ‘Liefde voor Politiek’ even hun meningsverschillen aan de kant te schuiven en een duet te zingen.

De eer is aan Hilde Crevits (CD&V) en John Crombez (sp.a) om de spits af te bijten. Ooit nog regeringspartners, maar nu voert de sp.a de strijd vanuit de oppositie. Heel toepasselijk zingen ze dan ook ‘Ik Mis Je Zo’ van Will Tura. Grappend alludeert Crevits op vervlogen tijden als ze zegt: “Ik mis de socialisten in de regering.”

"Oh, Hilde"
Sp.a-voorzitter Crombez laat zich van zijn beste kant zien tijdens het duet. Even lijkt hij wel de pedalen te verliezen als hij eens diep in Crevits haar ogen kijkt. “Oh Hilde”, weet hij enkel nog uit te brengen.

Van nu af aan zal er elke week een politiek duo het podium in Jonas & Van Geel betreden. Op 1 november zal de kijker kunnen kiezen voor het beste duet. Op de slotshow van ‘Rode Neuzen Dag’ ter ere van jongeren met psychische problemen, zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Nog acht
De politici wiens engelenstem u nog zal mogen bewonderen zijn: Wouter Beke, Liesbeth Homans, Ben Weyts, Gwendolyn Rutten, Bart Tommelein, Meryame Kitir, Meyrem Almaci En Kristof Calvo.