Playboymodel met hijab reageert op heisa

Noor Tagouri heeft gereageerd op de heisa die is ontstaan nadat ze als eerste model met een hoofddoek in Playboy poseerde. “Niets is krachtiger dan een vrouw die zich niet excuseert en opkomt voor de dingen waarin ze gelooft. Dat wilde ik tonen", schrijft de moslima.

De 22-jarige Libisch-Amerikaanse poseert in het oktobernummer van Playboy met een hoofddoek. Dat is een primeur voor het Amerikaanse blad, dat in oktober 2015 bekend maakte dat er een einde kwam aan het tijdperk van naakte covermodellen. Met een vernieuwde aanpak wil het blad veel meer jongeren aanspreken. 

"Uit comfort zone"
“Enkele maanden geleden werd ik gecontacteerd door Playboy”, schrijft Noor Tagouri op haar website. “Het magazine wilde me graag interviewen voor een nieuwe serie. Ik geef toe dat ik eerst niet zeker was, maar ik wist dat Playboy voor een andere aanpak ging dan vroeger. Na heel wat overleg met vrienden en familie, besloot ik uit mijn comfort zone te stappen.”

“Ik deed het voor alle moslims, voor vrouwen en voor iedereen die verkeerd gerepresenteerd wordt in de media. Ik deed het voor jonge vrouwen die met hun identiteit worstelen en zich niet begrepen voelen. Maar ik deed het ook voor iedereen die in de war is of teleurgesteld is in mij. Maar ik deed het vooral om te tonen dat er niets krachtiger is dan een vrouw die zich niet verontschuldigt voor zichzelf en opkomt voor de dingen waarin ze gelooft.”

Tagouri is ook journaliste en droomt ervan om ooit de eerste presentator met hoofddoek te worden op een commerciële Amerikaanse zender.

Bekijk ook: