Toch Rode Neus voor alle burgemeesters?

De burgemeester van Avelgem, Lieven Vantieghem (CD&V) weigerde eerder deze week om een ‘Rode Neus’ te kopen voor het goede doel en daar kunnen de inwoners van het West-Vlaamse dorp niet om lachen.

De inwoners van Avelgem laten via berichten op Facebook weten dat zij wel een ‘Rode Neus’ willen opzetten om jongeren met psychische problemen te steunen. Zo postte de 24-jarige Marjolein Vandeputte een foto van Vantieghem met een gefotoshopte ‘Rode Neus’ op. Volgende week start Marjolein als zelfstandig psychologe in Kortrijk.

Geen keuze
“Als inwoonster van Avelgem kan ik uw beslissing om een rode neus te weigeren niet goedkeuren. Jongeren die kampen met psychische problemen krijgen geen vraag voorgeschoteld waarop ze resoluut 'neen' kunnen zeggen”, schrijft Marjolein op Facebook. Ook andere inwoners zoals bijvoorbeeld Annelore George van koffie huis At Bothino zijn van plan om massaal ‘Rode Neuzen’ te verkopen.

Uitdaging
Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen van Qmusic gingen voor 'Rode Neuzen Dag' een uitdaging aan: elke burgemeester een 'Rode Neus' verkopen. Daarin slaagden ze bijna, maar de burgemeester van Avelgem weigerde om eentje te kopen. "De burgemeester wil zelf kiezen aan welke actie hij deelneemt", zegt Sam De Bruyn.

"Rode Neuzen Dag' is een actie van VTM, Qmusic en Belfius die geld inzamelt voor jongeren met psychische problemen. Een rode neus kost 5 euro en het grootste deel daarvan gaat dus naar het goede doel. Op 3 december loopt de actie af. Vorig jaar leverde de actie 3,8 miljoen euro op.