Google lanceert eigen chat 'Allo'

Het Amerikaanse technologiebedrijf Google heeft vandaag de berichtenapplicatie 'Allo' gelanceerd. Op die manier wil Google de concurrentie aangaan met onder meer WhatsApp, Facebook Messenger en iMessage. 

De applicatie is sinds vandaag beschikbaar in de Verenigde Staten voor de besturingssystemen Android (van Google) en iOS (van Apple). Doordat ook de zogenaamde 'Google Assistant' in de applicatie zit, kunnen gebruikers via chat informatie ontvangen over bijvoorbeeld het weer. Ze kunnen via de chat ook nieuwsberichten opvragen, of vragen naar restaurants in de omgeving. Bovendien stelt 'Allo' ook in gesprekken met andere mensen mogelijke passende antwoorden voor, dankzij kunstmatige intelligentie.

In Europa zou de nieuwe berichtenapplicatie in de nacht van vandaag op morgen beschikbaar moeten zijn. De 'Google Assistant' zal aanvankelijk enkel in het Engels communiceren, maar andere talen zullen later volgen, klinkt het.

Facebook sterke positie
De lancering van de chat was al in mei aangekondigd. Momenteel staat vooral Facebook sterk wat betreft berichtenapplicaties, met Facebook Messenger en WhatsApp (dat sinds 2014 onderdeel van Facebook is). Apple heeft het sms-alternatief iMessage, maar dat is enkel beschikbaar op toestellen van het bedrijf zelf.

Google wil nu een inhaalbeweging maken en een eigen succesvolle berichtendienst lanceren. Onlangs bracht het bedrijf ook de videochat-applicatie 'Duo' uit.