Brad Pitt en Angelina Jolie gaan scheiden

Brad Pitt en Angelina Jolie gaan scheiden, dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. De reden van de scheiding zou een conflict zijn over de kinderen.

Jolie zou gisteren een officiële aanvraag ingediend hebben om te scheiden en ze wil volledig hoederecht over hun zes kinderen. Ze zou het absoluut niet eens zijn met Brads manier van opvoeden, er zou geen derde persoon in het spel zijn.

Pitt en Jolie zijn in 2005 verliefd geworden op de set van de film Mr. & Mrs. Smith toen Brad Pitt nog een relatie had met Jennifer Aniston. In januari 2006 bevestigde het stel hun relatie door aan te kondigen dat Jolie zwanger was.

Eierstokken
'Brangelina' was jarenlang een fel gemediatiseerd koppel. In 2013 maakte Jolie bekend dat ze haar borsten preventief had laten amputeren om het risico op borstkanker te verminderen. Door een genmutatie had ze 87% kans om borstkanker te krijgen. In 2015 maakte Jolie bekend dat ze ook haar eierstokken preventief had laten verwijderen. Brad stond haar bij tijdens die zware periode, en het koppel leek hechter dan ooit.

Kinderen
Pitt en Jolie hebben drie geadopteerde kinderen: Maddox, Pax en Zahara en drie biologische kinderen: Shiloh, Vivienne Marcheline en Knox Léon. Die kinderen lijken nu de inzet te worden van de scheiding. Op 23 augustus 2014 trouwde het koppel nog in Chateau Miraval in Frankrijk.