'Liesl' uit Sound of Music overleden

De Amerikaanse actrice Charmian Carr is dit weekend in Los Angeles op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van complicaties van een zeldzame vorm van dementie. Carr werd beroemd door haar vertolking van Liesl von Trapp in de musical ‘The Sound of Music’.

Voor eeuwig zal de Amerikaanse herinnerd worden als Liesl von Trapp, de oudste van zeven kinderen van de Oostenrijkse familie von Trapp uit de filmklassieker 'The Sound of Music' uit 1965. Naast acteren kon Carr ook zingen. Ze zong in de film het bekende nummer ‘Sixteen Going on Seventeen’.

Boeken
Na het succesverhaal van 'The Sound of Music' speelde Carr nog enkel een rol in de TV-film ‘Evening Primrose’. Nadien stopte ze met acteren en startte onder haar eigen naam een ontwerpbedrijf in Californië. Charmian Carr putte uit haar filmcarrière in de boeken 'Forever Liesl' en 'Letters to Liesl' die ze later schreef.

In 2010 overleed de echte Liesl, Agathe von Trapp, waar het personage van Charmian Carr op was gebaseerd, op 97-jarige leeftijd.