5 nieuwe neuzen voor jongeren met problemen

Het is zover: de tweede editie van Rode Neuzen Dag is gestart. Die staat helemaal in het teken van jongeren met psychische problemen. Dit jaar zijn er maar liefst vijf verschillende Rode Neuzen om het taboe te doorbreken: Jack-A-Hoy, DJ Niësto, Professor Sniff, Ha-Choo en Snotte Belle.

Evi Hanssen, Jonas Van Geel, Koen Wauters, Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen hebben deze ochtend in het Centraal Station van Antwerpen het startschot gegeven van Rode Neuzen Dag 2016. Dit jaar zijn er maar liefst vijf verschillende Rode Neuzen voor het goede doel: Jack-A-Hoy, DJ Niësto, Professor Sniff, Ha-Choo en Snotte Belle. Verzamelen, delen en uitwisselen, het mag allemaal. Zet een rode neus op en toon dat spreken over psychische problemen geen taboe mag zijn.

"Verantwoordelijkheid nemen"
De editie van dit jaar is volledig gewijd aan jongeren met psychische problemen. Want wat blijkt: één op de vijf jongeren krijgt daar mee te maken. “We liken, sharen en chatten er op los, maar praten over onze echte gevoelens en problemen doen we niet”, zegt Evi Hanssen, ambassadrice van Rode Neuzen Dag 2016. “We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat we gericht hulp kunnen bieden aan deze jongeren, met meer middelen en meer initiatieven om hen op te vangen.”

Rode Neuzen Dag Nieuws
De vijf neuzen werden voor het eerst getoond op het speciale 'Rode Neuzen Dag Nieuws' met VTM NIEUWS-anchor Birgit Van Mol dat rechtstreeks werd uitgezonden vanuit het Centraal Station van Antwerpen in volle ochtendspits. De jongeren van het Stedelijk Lyceum Linkeroever die vorig jaar 'over de streep' gingen in het gelijknamig VTM-programma waren aanwezig om mee de kick-off te geven.