'D'Ardennen' grote winnaar van Ensors

Op het filmfestival in Oostende werden vanavond de Ensors uitgereikt. Daar komt vooral de film ‘D’Ardennen’ als grote winnaar naar buiten. De film van regisseur Robin Pront viel maar liefst acht keer in de prijzen op het filmfestival van Oostende.

De Vlaamse filmprijzen werden dit jaar voor de zevende keer uitgereikt op het tiende Filmfestival van Oostende. 'D'Ardennen' kreeg de prijs van Beste Film, Beste Scenario (Robin Pront en Jeroen Perceval), Beste Acteur (Kevin Janssens), Beste mannelijke bijrol (Jan Bijvoet), Beste D.O.P. (Robrecht Heyvaert), Beste Kostuum (Catherine Van Bree) en Beste Art Director (Geert Paredis). Daarnaast ontving de film ook een de Prijs van de Industrie die dit jaar voor het eerst uitgereikt werd door de Ensor Academie.

Adil El Arbi en Billal Fallah hebben op het filmfestival dan weer de Ensor voor Beste Regisseur gewonnen voor hun film 'Black'. Collega-regisseur Nic Balthazar mocht de prijs uitreiken. De regisseurs waren zelf niet in Oostende aanwezig, omdat ze momenteel in Amerika zitten. "Black was een ticket naar Hollywood. We gaan België trots maken! ", zeiden ze in hun dankwoord via de webcam.

Beste acteur en actrice
Martha Canga Antonio kreeg de Ensor voor Beste Actrice voor haar rol in de film ‘Black’. Gene Bervoets, winnaar in de categorie Beste Acteur vorig jaar en jurylid, mocht de prijs uitreiken. Ze haalde het in haar categorie voor Veerle Baetens en Evgenia Brendes.

Kevin Janssens ging dan weer aan de haal met de Ensor voor de Beste Acteur voor zijn rol in de film D'Ardennen. Janssens kreeg zijn beeldje uit de handen van actrice en jurylid Tiny Bertels. 

Bekijk ook: