Disneyprinses veegt alle stereotypes weg

Voor de laatst nieuwe Disneyfilm, die eind dit jaar uitkomt, gooit het bedrijf het over een volledig andere boeg. Het hoofdpersonage verschilt namelijk op een fundamentele manier van alle andere Disneyprinsessen: het is een actiefiguur in een realistisch lichaam.

Het was een bewuste keuze van regisseurs Ron Clements en John Musker om Disneyprinses Vaiana te laten verschillen van de andere prinsessen. "We wilden dat ze helemaal anders was. Ze moest een actiefiguur zijn, die ook echt in stáát was om stunts te doen en haar mannetje te staan", klinkt het.

Wespentaille
Ook de vrouwen in het team en de producer drongen erop aan om niet dezelfde weg op te gaan als in de vorige films. "Laten we haar geen wespentaille geven, maar een realistisch lichaam. Zodat ze er niet uitziet alsof ze door het eerste beste zuchtje wind omver geblazen kan worden."

De film Vaiana gaat over een avontuurlijke tiener die, met behulp van halfgod Maui, de oceaan over zeilt op een spannende missie om zichzelf te bewijzen als grote navigator en om haar mensen te redden. Hij is vanaf dit najaar in de zalen te zien.

Foto: Disney