Pascale Naessens in tranen: "Maakte zelf urne voor vader"

"Mogen wij u de komende maanden lastigvallen?", die vraag stelde Luk Alloo in opdracht van VTM NIEUWS aan verschillende interessante Vlamingen die volop in de actualiteit staan. In de tweede aflevering is het vanavond de beurt aan Pascale Naessens. Alloo interviewt haar in haar keramiekatelier, waar ze emotioneel vertelt hoe ze zelf de urne voor haar overleden vader maakte: “Ik had het gevoel dat ik samen met mijn overleden vader de urne maakte.”

Alloo volgt maandenlang de drukke agenda van Pascale Naessens en interviewt haar tijdens het schrijven van haar zevende culinair boek. Voor de eerste keer laat ze een cameraploeg binnen in haar werkatelier waar ze haar bekende keramiek creëert.  “Ik kan mij soms zeven dagen lang terugtrekken aan mijn draaischijf en dan probeer ik alle soorten aardewerk te maken”, vertelt ze.

Paul
Pascale Naessens vertelt ook hoe onzeker ze was in het begin van haar relatie met Paul Jambers. Ze wist meteen dat hij de liefde van haar leven was, "maar ik wist het niet van hem", geeft ze toe. Mocht het mislopen, had Pascale Naessens een plan klaar: "Mocht het hier eindigen, dan ga ik terug naar Japan, want het laatste dat ik wil horen is 'zie je wel!'" Als model in Japan, was haar leven helemaal anders verlopen. "Maar ik ben gebleven en Paul ook!", besluit ze.

Bekijk de volledige aflevering van Alloo bij Pascale Naessens, vanavond om 21.40 uur bij VTM!