Vlaamse in prijzen op Filmfestival Venetië

Op de slotceremonie van het internationaal filmfestival van Venetië heeft 'Home' van Fien Troch vanavond de Prijs voor Beste Regie gewonnen. De regisseuse was zelf aanwezig om in het Palazzo del Cinema de onderscheiding in ontvangst te nemen.

"Toen we het nieuws van de selectie vernamen was het al feest, maar nu is het hek helemaal van de dam", reageert Fien Troch vanuit Venetië. "Je werkt jaren aan een project en dan is zo'n prijs een zeer welkome garantie dat je film een mooi leven tegemoet gaat.”

'Home' werd in Venetië enthousiast onthaald door zowel publiek, pers als professionals. Zo schreef het Internationale vakblad Screen International: "Troch benadert dit complex materiaal zelfzeker en slaagt er in om overtuigende vertolkingen uit de volledige cast te halen." 

Heel wat Belgisch filmtalent
Voor de hoofdrollen werd heel wat jong Belgisch filmtalent gecast, waaronder Sebastian Van Dun, Mistral Guidotti, Loïc Batog en Lena Suijkerbuijk. Daarnaast zijn er ook rollen weggelegd voor Karlijn Sileghem, Robbie Cleiren en Jeroen Perceval.

Bij ons brengt het Film Fest Gent de film in avant-première. Distributeur Cinéart brengt de film begin januari 2017 in de Belgische zalen. Het in Parijs gevestigde Doc & Film verzorgt de internationale verkoop.

Bekijk ook: