Brusselmans over vrouwen en ... dansen

Herman Brusselmans stelde gisteren een scheurkalender en zijn nieuwe boek voor in Gent. De schrijver vertelde over zijn nieuwe boek, maar ook openhartig over de vrouwen in zijn leven en hun rol in zijn boeken. En hij blijkt ook een feestbeest.

Het nieuwe boek van Brusselmans, ‘De Fouten’, gaat over een autobiografie van Brusselmans die vol fouten staat. Aan de hand van die fouten, vertelt hij wat er wel echt gebeurde in zijn leven. “Het gaat over de jaren zestig en zeventig, maar afgewisseld met het nu, het jaar 2015.” En uiteraard ook over de vrouwen die op dat moment in zijn leven waren.

"Ik blijf zoeken"
Het is een constante in het leven en oeuvre van Brusselmans: “Ja, ik heb een vrouw nodig naast mij. Ik ben een one woman man, ik ben voor monogamie, trouw en voor de eeuwigheid. Dat lukt niet altijd, maar ik blijf er naar zoeken”, zegt hij openhartig.

Lena
In die zoektocht vond hij onlangs Lena, een 24-jarige Nederlandse. “Sinds kort heb ik een nieuwe liefde, en het gaat goed”, zegt Brusselmans.

Melissa
Opnieuw iemand die veel jonger is dan hij, net als zijn vorige vriendin, Melissa Janssens: “Ik was er zot van. Maar haar zie ik nu niet meer, dat vind ik heel erg jammer”, zegt een eerlijke Brusselmans. “Een mens maakt wat mee op relationeel vlak in zijn leven.”

En de schrijver heeft nog een weetje over zichzelf. “Na de boekvoorstelling gaat het café hier weer open. Dan is het hier drinken en dansen. Ik drink zelf niet, maar dansen doe ik wel. Ik ben een echte danser. Als je nog twee uur wacht, zal je zien hoe ik kan dansen. Vooral bossanova.”