Deze platen kocht u het meest

Muziek streamen is dit jaar populairder dan ooit in België, maar de absolute koning blijft nog steeds de CD. Met bijna de helft van het marktaandeel is de verkoop van CD's en vinyls goed voor een slordige 27 miljoen euro omzet. Dat blijkt uit cijfers van de muzieksectorfederatie BEA Music over de eerste helft van 2016.

Hoe kan het ook anders: '10.000 luchtbalonnen' van K3 is de best verkochte plaat van de eerste helft van dit jaar. Adele breekt overal ter wereld records, maar moet zich in ons land tevreden stellen met een tweede plaats. Haar nieuwste album '25' blijft daarmee nog net 'Blackstar' voor. Het laatste werk van legende David Bowie vervolledigt de top drie. Op de plaat kondigde 'The Thin White Duke' zijn eigen dood aan.

De Belg blijft zeer hard vasthouden aan werk van eigen bodem. Van de tien best verkochte platen zijn er zeven van Belgische makelij. Clouseau, Dana Winner, Stan Van Samang, Tourist LeMC en Oscar and the Wolf zijn de andere favorieten. De compilatie van het muziekprogramma 'Liefde voor Muziek' haalde ook nog net de top tien.

Beyoncé Knowles is de laatste buitenlandse artiest die de harten van de Belgische luisteraar heeft weten te veroveren. Haar album 'Lemonade' eindigt op plaats zeven.

Dit is de top tien:

  1. K3 - 10.000 luchtballonen
  2. Adele - 25
  3. David Bowie - Blackstar
  4. Clouseau - Clouseau danst
  5. Stan Van Samang - Liefde voor publiek
  6. Tourist Lemc - En route
  7. Dana Winner - Puur
  8. Beyoncé - Lemonade
  9. Various Artists - Liefde voor muziek
  10. Oscar and the Wolf - Entity