Pascale Naessens stelt 'Puur Pascale' voor

Puur Pascale, zo heet het inmiddels zevende kookboek van Pascale Naessens, dat vanaf vandaag in de winkelrekken ligt. Het boek kreeg als bijtitel ‘Beter eten is beter leven’ – want gezond koken moet mensen vooral gelukkig maken.

“Voor mij is eten gezelligheid”, zegt Naessens. “Daarom dat smoothies niet aan mij besteed zijn. Dan heb ik zoiets van: waar zijn de mensen, waar is het eten? Eten herleiden tot een optelsom van vitaminen en mineralen, daar pas ik voor.” Dat betekent ook dat een gebalanceerd dieet voor Naessens niet alleen uit blaadjes sla en rauwe wortels bestaat. “Mijn idee van eenvoudig koken, lekker koken, snel klaar – dat blijft altijd hetzelfde. Ik kan niet anders koken, dat zal altijd hetzelfde blijven”, zegt ze zelf.

Lekker eten en toch afvallen, en dat door natuurlijke producten te gebruiken. Het was altijd al het uitgangspunt en is nu niet anders. “Als ik natuurlijke voeding eet, dan zitten die balansen beter in elkaar. Mijn lichaam reageert daar veel beter op – en daar kan ik van eten zo veel ik wil.”