Zo ziet de nieuwe iPhone 7 eruit

In San Francisco is vandaag een nieuwe iPhone voorgesteld. Fans zullen vooral tevreden zijn dat het toestel waterdicht is, maar de grootste vernieuwing aan de iPhone 7 is het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting. 

Zoals verwacht heeft de iPhone 7 geen ronde aansluiting meer voor een koptelefoon of oortjes. Wie toch met zijn smartphone naar muziek wil luisteren zonder iedereen te storen, moet dus draadloze Bluetooth-oortjes gebruiken of een speciale adapter aankopen die in de smalle oplaadpoort van de iPhone past. Die wordt waarschijnlijk standaard meegeleverd met de nieuwe iPhone. 

Dubbele camera
Het grootste model van het toestel, de iPhone 7 Plus, krijgt voortaan een dubbele camera achteraan. Beide lenzen nemen een verschillende foto, en die worden door het toestel gecombineerd om zo tot een haarscherpe foto te komen. Ook dit werd eigenlijk op voorhand al verwacht, maar toch zullen velen erg benieuwd zijn hoe goed die nieuwe camera nu echt is. 

Apple Watch Series 2
Apple kondigde ook een nieuwe versie van de Apple Watch aan. Ook dit toestel is volledig waterdicht gemaakt, tot op vijftig meter. Daardoor kan je het horloge gebruiken tijdens het zwemmen. Opvallend is dat er wel water in de luidspreker kan lopen. Die kan immers niet volledig afgesloten worden, want een luidspreker heeft lucht nodig om geluid voort te brengen. Daarom is de luidspreker herbouwd, en kan die nu het water ‘uitspuwen’.

Jonge gebruikers zullen dan weer vooral blij zijn dat je op Apple Watch nu ook het populairste spel van het moment kan spelen: Pokémon Go.