Straks minder gratis muziek bij Spotify?

De kans is groot dat je binnenkort niet meer onbeperkt naar muziek kan luisteren op Spotify als je geen betalend abonnement hebt. De muziekstreamingsdienst is namelijk van plan om zijn gratis diensten in de toekomst te beperken. Dat schrijft de Britse krant Financial Times.

Spotify zou de nieuwste albums en liedjes in de toekomst alleen aanbieden aan klanten met een abonnement. Artiesten zouden dan kunnen aangeven dat ze hun nieuwe album in eerste instantie alleen beschikbaar willen maken voor betalende gebruikers. Pas na een bepaalde tijd zou het album dan ook gratis te beluisteren zijn. Dat vertellen anonieme bronnen aan The Financial Times

De platenmaatschappijen vragen dat al lang, omdat ze vinden dat ze aan hun muziek te weinig verdienen. Spotify zou nu toegeven om dan in ruil minder royalties te betalen. Nu gaat zeventig procent van al hun inkomsten naar de platenmaatschappijen.

Vandaag hetzelfde aanbod
Momenteel kunnen mensen met een lidmaatschap gratis naar muziek luisteren, al krijgen ze wel reclameboodschappen te horen tussen de nummers door. De gebruikers met een betalend abonnement kunnen reclamevrij luisteren. 

Het aanbod is vandaag wél hetzelfde: de mensen zonder abonnement kunnen evenveel liedjes beluisteren als de mensen met een betaald lidmaatschap. Daar zou in de toekomst dus verandering in komen.