Als roddels kloppen, wordt dit iPhone 7

Vanavond zullen alle ogen gericht zijn op technologiebedrijf Apple, dat naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe versie van de iPhone lanceert. Over de iPhone 7 is officieel nog niks bekend, maar zoals altijd doen al maandenlang enkele hardnekkige roddels de ronde – en heel vaak blijken die wel te kloppen. Dit zijn de vijf belangrijkste vernieuwingen die u kan verwachten voor de iPhone 7.

1. Geen koptelefoonaansluiting

De oortjes of de koptelefoon die u gebruikt om gestreamde muziek te beluisteren op uw iPhone, worden mogelijk onbruikbaar. Apple wil al geruime tijd af van de ronde 3.5mm-aansluiting, onder meer omdat die heel wat plaats inneemt en ervoor zorgt dat de iPhone niet dunner gemaakt kan worden. Nu gaat die aansluiting waarschijnlijk toch overboord. Een koptelefoon aansluiten zal dan via Bluetooth moeten gaan, of via een speciale adapter die je kan aansluiten op de smallere oplaadpoort onderaan het toestel.

2. Waterdicht

Iedereen kent wel iemand die zijn smartphone al eens in bad heeft laten vallen of ermee in het zwembad gesprongen is. Bij de iPhone 7 zou dat geen probleem meer mogen zijn, want naar verluidt wordt het toestel volledig waterdicht. Volgens geruchten zou het verwijderen van de koptelefoonaansluiting deze vernieuwing heel wat makkelijker gemaakt hebben.

3. Meer opslag

Al jarenlang heeft het instapmodel van de iPhone een opslagcapaciteit van 16GB, maar ook daar komt verandering in. Ieder toestel zou nu minstens 32GB opslag krijgen, en wie enkele honderden euro’s te veel heeft, kan misschien zelfs een versie met 128GB of 256GB krijgen. Ter vergelijking: dat is evenveel als de gemiddelde opslagcapaciteit van Apples computermodellen.

4. Dubbele camera

iPhones hebben sowieso al een goede reputatie wat de camera betreft, en de iPhone 7 neemt opnieuw stappen vooruit. Het instapmodel krijgt enkele nieuwigheden waardoor foto’s nog scherper worden, en de duurste toestellen krijgen achteraan zelfs een dubbele camera. De ene camera zou een kleurenfoto maken, de andere een zwart-witfoto. Door die twee beelden over elkaar te leggen, wordt het nog makkelijker om hoogkwalitatieve foto’s te maken bij weinig licht.

5. Mat zwart

Niet alleen onder de motorkap zijn er vernieuwingen, ook het uiterlijk is onder handen genomen. De iPhone 7 krijgt naar verluidt twee nieuwe kleuren: het klassieke zwart wordt vervangen door een nieuwe tint, maar vooral de luxueuze uitvoering in mat zwart springt in het oog. Daarvoor betaalt u ongetwijfeld een aardige duit bovenop de basisprijs, maar voor fashionista’s en echte iPhone-fans zal dat ongetwijfeld geen probleem zijn.