Film Nic Balthazar scoort in Montréal

‘Everybody Happy’, de nieuwe film van Nic Balthazar heeft vannacht de prijs voor de Beste Regie in de wacht gesleept op het Wereldfilmfestival van Montréal in Canada.

"Een officiële competitie tussen films is iets wat je eigenlijk een beetje onnozel moet vinden", zo klonk Balthazar in een eerste reactie. "Tenzij je een prijs wint. Dan ben je vooral blij. Dat  zelfs aan de andere kant van de oceaan mensen blijkbaar hebben begrepen wat we met onze film wilden doen en zeggen. Montréal is een fantastisch lanceerplatform gebleken voor mijn eerste film. Het zou best heerlijk zijn mocht hetzelfde sprookje zich nogmaals voltrekken."

In 2007 viel Balthazar al eens flink in de prijzen met zijn speelfilmdebuut ‘Ben X’, die toen vier prijzen in de wacht sleepte. De film werd aan meer dan 50 landen verkocht.

‘Everybody Happy’ is Balthazars derde speelfilm intussen, en vertelt het verhaal van Ralph Hartman, een succesvolle komiek die een gevecht levert met zijn ergste vijand: zichzelf. In de film zijn naast Peter Van den Begin als Ralph Hartman onder meer Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Jeroen Leenders en Leen Dendievel te zien in de belangrijkste rollen. Bij ons opent 'Everybody Happy' eind deze week het Film Festival Oostende, en draait vanaf 28 september in de Belgische bioscopen.