VTM-reeks Helden van Hier gaat internationaal

De realityreeks ‘Helden van hier: door het vuur’ krijgt binnenkort voet aan de grond in Duitsland. De Duitse zender WDR kocht het format van de VTM-reeks aan bij productiehuis Geronimo, dat voor VTM al een tweede seizoen maakte dat op 7 september van start gaat.

De opnames voor de Duitse versie, die Feuer und Flamme zal heten, gaan morgen in Keulen van start. Intussen lopen ook gesprekken Nederland. In Oostenrijk waren eerder al de zes originele afleveringen voor VTM te zien in een speciaal in het Duits gedubde versie.

"Uniek perspectief"
Dat een Vlaams realityconcept aan het buitenland wordt verkocht, is heel uitzonderlijk. Volgens Emmanuel Vanderjeugd van productiehuis Geronimo zijn buitenlandse zenders vooral gecharmeerd door de sterke beelden en montage: “Ik denk dat buitenlandse zenders onder de indruk zijn van onze heel filmische aanpak, en vooral van onze technische kennis. Speciaal voor de eerste reeks ontwikkelden we samen met een Nederlands bedrijf een speciale vuurvaste camera, die op de helm van een brandweerman kan geplaatst worden en de kijker dus zo middenin een brand kan nemen. Zo krijg je een uniek perspectief.”

Vanaf 7 september is op VTM het tweede seizoen van 'Helden van hier' te zien. Om zijn steun aan de makers van de reeks uit te drukken, gaat minister van Media Sven Gatz speciaal voor deze reeks morgen een dag mee op interventie met het Gentse brandweerkorps.
Intussen staat ook een eerste spin-off in de steigers. ‘Helden van hier: in de lucht’ zal de hulpverleners van de MUG-helikopter in het zuiden van West-Vlaanderen van dichtbij volgen.