"Hoe optreden in Gent was? Dorstig!"

Het geduld van de concertgangers die gisteren naar Massive Attack op het Sint-Pietersplein in Gent gingen kijken, is stevig op de proef gesteld. De fans ondervonden namelijk grote moeite om hun dorst te lessen: het was lang aanschuiven aan de drankstanden én na verloop van tijd was het bier ook op. Concertorganisator Greenhouse Talent gaat alle ongebruikte drankbonnen terugbetalen.

Op sociale media woedt sinds gisteravond heel wat protest omwille van de lange aanschuifrijen - sommigen spreken van een uur wachten - om drankbonnen te kopen. Ook de opstelling van de bars en het tekort aan bier tijdens het concert van de Britse band zorgt voor ongenoegen.

Ernstige problemen
Concertorganisator Greenhouse Talent erkent dat concertgangers zowel bij de aankoop als bij het gebruik van de drankbonnen ernstige problemen ondervonden. "Ik vind het zeer spijtig dat het geduld van onze concertgangers gisterenavond zo op de proef werd gesteld", zegt Pascal Van De Velde van Greenhouse Talent.

"De organisatie van de drankuitbating lag aan de basis van de problemen. Ik heb opdracht gegeven om een grondige evaluatie te doen van hetgeen gebeurd is. Uiteraard verontschuldigen wij ons als organisatie voor de problemen tijdens een overigens mooi concert."

Ongebruikte drankbonnen terugbetaald
Greenhouse Talent zegt de terugbetaling van de ongebruikte drankbonnen op zich te nemen. Ongebruikte drankbonnen kunnen bezorgd worden aan Greenhouse Talent op de Lange Violettestraat 293 in Gent, samen met een begeleidende brief met vermelding van naam, adres en rekeningnummer.

Over het concert zelf waren de reacties overigens wél positief. Massive Attack lokte ongeveer 15.500 mensen naar het Sint-Pietersplein.