Sean presenteert 'Peking Express' op Q2

Meer dan 4.000 mensen hebben zich al ingeschreven voor het nieuwe seizoen van 'Peking Express'. Intussen is ook de presentator bekend: Sean Dhondt trekt naar Azië om het avontuur van de liftende duo’s te volgen.

Sean Dhondt bracht het nieuws zelf naar buiten in het ochtendprogramma van Qmusic. Daarin zei hij dat hij zichzelf zou ingeschreven hebben, moest hij kunnen. "Ik ben zelf een aantal jaren geleden door Amerika rondgetrokken als muzikant, zonder geld en af en toe liftend. Dat was echt een onwaarschijnlijk avontuur dat ik voor de rest van mijn leven meedraag. Dus ik kan me inbeelden dat dat ook zo gaat zijn voor de duo's die samen met mij naar Azië vertrekken." 

De rode draad van Peking Express blijft ongewijzigd: verschillende duo’s racen al liftend met één euro per dag dwars door heel wat landen om als eerste de finaleplek te bereiken. De duo’s zijn volledig afhankelijk van de lokale bevolking en van elkaar. Wat de exacte locaties zijn en welke andere nieuwigheden er zijn, blijft wel nog even geheim. 

Sean krijgt het gezelschap van de Nederlandse presentator Rik van de Westelaken om het programma te presenteren. De opnames vinden dit najaar plaats en zullen op Q2 - het voormalige 2BE - worden uitgezonden.