Beyoncé grote winnares VMA-awards

Op de MTV VMA-awards gisterenavond, in New York, is de Amerikaanse R&B-zangeres Beyoncé Knowles als grote overwinnaar uit de bus gekomen. 'Queen Bey' was op voorhand genomineerd voor elf prijzen. Ze gingen voor de ogen van alle vedettes lopen met de titel 'artiest van het jaar'. Rihanna kreeg een 'achievement award' voor carrière. Ook opvallend was de lofzang van Drake voor 'Riri'.

Beyoncé Knowles maakte van haar overwinningen en bijhorende speeches gebruik om nogmaals een emotionele oproep te doen voor de zwarte slachtoffers van schietpartijen met de politie. Haar liedje 'Formation' klaagt het geweld van de politie tegen Afro-Amerikanen aan.

Rihanna, nog maar 28 jaar, werd gelauwerd voor haar reeds gevulde carrière. Die award kreeg ze uit handen van rapper Drake, met wie ze nog een relatie had. Drake liet weten dat hij al jarenlang van Rihanna houdt en probeerde haar te kussen bij de overhandiging van de award. 'Riri' liet zich echter niet kennen en wat in Drakes ogen een innige kus zou worden, draaide uit op een magere knuffel.