Is dit eerste Belg die alle Pokémon vangt?

Christophe Remacle uit Tongeren denkt dat hij de eerste Belg is die álle Pokémon heeft kunnen vangen met de app Pokémon Go. Opmerkelijk is het in elk geval wel, want je vangt de 145 (!) niet allemaal vanuit je luie zetel. In totaal zijn er 151 figuurtjes, maar de overige zes zijn nog niet beschikbaar in het spel.

De Amerikaan Nick Johnson deed het hem al voor en was de eerste ter wereld, maar nu beweert Christophe Remacle de eerste Belg te zijn. Hij heeft er in elk geval heel wat voor moeten doen, want de 145 Pokémon vind je niet zomaar.

Océanië, Azië en VS
Sommigen zijn zo zeldzaam dat ze maar in één werelddeel voorkomen en dus moet je als het ware de wereld rond om ze allemaal te kunnen vangen. Christophe ging in juni op bezoek bij zijn familie in Australië en ving daar de Pokémon 'Kangashkan', die enkel in Oceanië voorkomt. In Amerika ging hij dan weer op zoek naar 'Tauros', én ook die vond hij.

De Pokémon 'Farfetch'd', die enkel in Azië voorkomt, kwam in zijn bezit door het uitbroeden van een ei. Om een ei te 'hatchen' moet je een aantal kilometer afleggen. Christophe had dus erg veel geluk, toen ook die Pokémon uit zijn ei kroop.

Wachten
Voor Christophe is het nu nog even afwachten tot de overige zes Pokémon in het spel worden geïntegreerd. Als bewijs postte hij een Facebookfoto van zijn verzameling.