Franse "extremist" steekt vrouw dood

In een hostel in Australië is een 21-jarige Britse vrouw overleden nadat ze door een Franse man werd aangevallen met een mes. Hij zou "Allahu Akbar" geroepen hebben. Een 30-jarige Britse man ligt nog in kritieke toestand.

Het incident gebeurde in een jeugdherberg in het Australische Home Hill, in het noorden van Queensland. Er waren zo'n dertig andere gasten aanwezig op het moment van de steekpartij. 

De 29-jarige Fransman zou meerdere keren “Allahu Akbar” geroepen hebben. De man is door de politie gearresteerd en is zelf ook met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. 

Motief onduidelijk
Zijn motief is nog niet duidelijk. Op een persconferentie benadrukte de politie dat het "hier niet gaat om ras of religie, maar individueel crimineel gedrag." Adjunct-commissaris van de politie Steve Gollschewski zei dat de opmerkingen van de vermoedelijke overtreder "kunnen worden uitgelegd als zijnde van een extremistische aard." Hij liet ook weten dat onderzoekers met de Australische federale politie samenwerken om de motieven van de dader vast te stellen.

Een 47-jarige Australiër, die tijdens de steekpartij probeerde tussen te komen, raakte licht gewond en moest ter plaatse verzorgd worden. Ook de hond van het hostel kwam bij het incident om het leven.