Kranten in teken van 'legende Toots'

De voorpagina's van de Belgische kranten worden vandaag beheerst door één onderwerp: de dood van jazzlegende Toots Thielemans. Alle kranten schenken bijzonder veel aandacht aan het 'Brusselse ketje', dat gisteren op 94-jarige leeftijd overleed. 

De Morgen houdt het simpel met een foto van Toots' handen met daarin een mondharmonica met als opschrift 'Mineur Zeven'. Ook De Standaard pakt het origineel aan: een zwart-witfoto met daarbij 'Toots Thielemans - De Afro-Amerikaan uit de Marollen'. Het Laatste Nieuws pakt het iets subtieler aan: een typerende foto van Thielemans met zijn mondharmonica met daarbij het opschrift: 'Gegrapt en gespeeld tot z'n laatste snik'. Dezelfde foto zien we in Het Nieuwsblad, voorafgegaan door de tekst 'Wereldster met een mondmuziekske'. Ook Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg brengen eer aan de overleden Thielemans op hun voorpagina.

Toots Thielemans overleed gisterenochtend op 94-jarige leeftijd. "Hij is in zijn slaap overleden", zei zijn manager Veerle Van de Poel. De muzikant lag sinds vorige maand in het ziekenhuis, nadat hij ten val was gekomen. Hij overleed aan ouderdom, "zijn lichaam was gewoon op. Zijn familie waakte bij zijn bed", aldus Van de Poel.

Bekijk ook: