De muziekwereld treurt om Toots

Veel muzikanten en muziekliefhebbers hebben na het overlijden van Toots Thielemans al van zich laten horen. Het was een openbaring om met hem samen te spelen, klinkt het bij veel muzikanten waar de mondharmonicaspeler de afgelopen jaren mee samenwerkte.

“Zijn overgave in de muziek was volledig”, zegt drummer Dré Pallemaerts. “Toots gaat nooit weg. Hij zit zo diep in iedereen zijn muzikaal hart, dat hij nooit zal weggaan.”

En ook muzikant Jef Neve houdt warme herinneringen over aan de mondharmonicaspeler. Hij kreeg zelf nog les van Thielemans. “Dat was natuurlijk een spannend moment”, zegt Neve daarover aan VTM NIEUWS. “Want Toots Thielemans is een van de grootste muzikanten die België heeft gekend. Hij heeft met de hele wereld samengespeeld, en het doet wel iets met een jonge snaak om met zo een ster mee op het podium te kruipen.”

"Een van de allergrootsten"
Volgens zanger Johan Verminnen hoort Toots Thielemans “bij de allergrootsten ter wereld.” Verminnen werkte zelf samen met de overleden jazzmuzikant en kende “niemand met zo’n warm hart, vriendelijkheid en eenvoud.”