Dossier Festivals

PKP zit verveeld met 'streken' van Rihanna

Hét gespreksonderwerp van de eerste dag op Pukkelpop was ongetwijfeld het optreden van Rihanna. 'Riri' kwam als een echte diva vijftig minuten te laat, en kon dan nog niet eens overtuigen. Ook de organisatie van het festival zit verveeld met de situatie, maar weet niet wat er aan de hand was met de popzangeres. 

"We weten niet of er een speciale reden was waarom Rihanna zo laat was", aldus de organisatie in een schriftelijke reactie aan VTM NIEUWS. "Uiteraard vonden wij dat ook erg vervelend. Enerzijds voor onze festivalgangers, die lang op hun honger bleven zitten, en anderzijds ook omdat we hierdoor onze planning danig moesten bijsturen." 

Toen bekend gemaakt werd dat Rihanna dit jaar op Pukkelpop zou staan, ontstond de discussie of de zangeres al dan niet past op de affiche van het festival. Na het optreden van gisteren laait die discussie opnieuw op. "Maar wij gaan die discussie niet opnieuw voeren", aldus Pukkelpop. "De ene festivalganger vond het concert geweldig, de andere was minder enthousiast. Dat is altijd zo. De weide voor de Main Stage stond afgeladen vol, wat toch betekent dat heel wat mensen haar graag eens aan het werk wilden zien." 

Bekijk ook: