Geen Pokémon Go voor Proximusklanten

Sinds deze ochtend is het populaire spel Pokémon Go volledig ontoegankelijk voor Proximusklanten die via hun mobiele internetverbinding proberen het spel te spelen. Verschillende mensen lieten dat aan onze redactie weten, en ook op sociale media klaagden heel wat spelers. 

Volgens Frédérique Verbiest van Proximus heeft Niantic, het bedrijf achter Pokémon Go, de toegang tot het spel bijna volledig geblokkeerd voor Proximusklanten. Het is wachten op een officieel bericht van Niantic, maar volgens Verbiest lijkt het erop dat het Amerikaanse bedrijf daarmee actie onderneemt tegen spelers die op het Proximusnetwerk het spel niet eerlijk speelden. Niantic staat erom bekend hard op te treden tegen valsspelers. 

Proximus probeert intussen met Niantic contact op te nemen en de toegang tot het spel te herstellen. 

Eén persoon verantwoordelijk?
Op het internetforum Reddit is er alvast iemand die de verantwoordelijkheid op zich lijkt te nemen. De forumgebruiker, die de naam ‘mewtwo_captured’ gebruikt, is de man achter Fastpokémap, een website die probeert in kaart te brengen waar bepaalde Pokémon opduiken. Zulke diensten zijn echter niet toegelaten door Niantic.

Gisteren zou de man een groot aantal tests gedaan hebben via het mobiele netwerk van Proximus. Hij gaat ervan uit dat Niantic het hele netwerk van Proximus tijdelijk geblokkeerd heeft tot ze erin slagen hem te vinden en zijn tests stop te zetten. 

Of dat verhaal ook klopt, is nog niet duidelijk. Bij Niantic was voorlopig niemand beschikbaar voor een reactie.