Binnenkort nieuw Harry Potter-verhaal

Harry Potter fans zullen door het dolle heen zijn bij het horen van dit nieuws. J.K Rowling heeft namelijk besloten om drie nieuwe e-books uit te geven over de tovenaarsleerling. De e-books bevatten korte verhalen met nieuwe informatie over het kasteel van Zweinstein en de personages Remus Lupos, Minerva Anderling en Dorothea Omber. Eerder zei de schrijfster nog ‘Harry Potter’ achter zich te laten. De boeken verschijnen al op drie september.

Volgens The Bookseller zullen de drie e-boeken op Amazon, Barnes & Noble en Apple’s iBooks beschikbaar zijn. Dit onder de naam ‘Pottermore Presents’. De kortverhalen zijn dus niet beschikbaar in papieren vorm. Rowling publiceerde de afgelopen jaren vaker verhalen op Pottermore, maar enkel in het Engels.

In november verschijnt de film 'Fantastic Beast and Where to Find Them' in de bioscoop. De film met de Britse acteur Eddie Redmayne in de hoofdrol is een prequel op de Harry Potter-reeks. Daarnaast is er ook een toneelstuk bezig in Londen.

‘Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists’:
Dit is het eerste boek waar we meer te weten komen over de duistere kant van de magische wereld. Het gaat onder andere over de geschiedenis van de gevangenis Azkaban en professor Omber. We leren professor Slakhoorn in zijn jonge jaren kennen en er wordt meer verteld over zijn relatie met Voldemort.

‘Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide’.
Zoals de titel al een beetje doet vermoeden, komen we in dit boek meer te weten over Zweinstein. Je maakt er kennis met het terrein van de tovenaarsschool en zijn vaste bewoners. Het boek onthult ook enkele geheimen van het kasteel.  

‘Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies’:
Hier wordt de nadruk op professor Anderling en op professor Lupos gelegd. Ook geeft J.K. Rowling ons meer inzicht in het leven van Sybilla Zwamdrift, lerares waarzeggen.