Toeloop Pukkelpop draait al in de soep

Sinds vanochtend zijn al duizenden jongeren op weg naar Pukkelpop in Kiewit. De tocht naar de festivalweide verloopt redelijk moeizaam, onder andere door een defecte trein die vanochtend in  Brussel-Zuid niet kon vertrekken. Maar ook de extra veiligheidsmaatregelen zorgen voor een langere reistijd naar Kiewit.

Pukkelpop maakt zich op voor drie dagen festival. Vanaf vandaag kunnen kampeerders terecht op de camping en gaat het eerste feestje door in de boilerroom. Door het dreigingsniveau zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen en zo is dit jaar de steenweg aan het festivalterrein volledig afgesloten. En dat zorgt voor veel hinder.

Openbaar vervoer
De kleinere toegangswegen die nu worden gebruikt, kunnen de toestroom niet aan. De festivalgangers zijn dus gedwongen om in de file te staan. Gisteren riep organisator Chokri in VTM NIEUWS op om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen, maar ook daar verloopt niet alles even vlot.

Aan het station van Hasselt staan lange wachtrijen voor pendelbussen naar het festivalterrein. Vanaf dit jaar is daar de officiële kiss&ride zone. Ouders zetten hun kinderen af en met een portie geduld geraken ze dan uiteindelijk op het festivalterrein.

Veiligheid
Pukkelpop heeft dit jaar veel aandacht voor extra veiligheid. De bezoekers zullen langs een metaaldetector moeten voor ze de festivalweide op kunnen. Er wordt een kwart meer agenten dan vorig jaar ingezet. Zij zullen in uniform maar ook in burger patrouilleren.