Vrouw overleden na Zwitserse treinaanval

Een 34-jarige vrouw die zaterdag gewond was geraakt bij de aanval op de trein in het Zwitserse Salez, is vanmorgen in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie van Sankt Gallen. Ook de dader is intussen in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen.

Een 27-jarige Zwitserse man had zaterdagnamiddag met behulp van een ontvlambare stof brand gesticht op een trein bij Salez, in het oosten van Zwitserland. Hij viel ook passagiers aan met een mes. Naast de 34-jarige vrouw raakten nog zes andere mensen gewond.

De aanval gisteren op een Zwitserse passagierstrein was meer dan waarschijnlijk geen terroristische daad. "Er zijn geen aanwijzingen voor een terroristische, politiek gemotiveerde of xenofobe daad. Ook een passionele moord lijkt weinig waarschijnlijk. Voor zover we weten, handelde de dader alleen." Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld.

Duitse aanval
De aanval riep herinneringen op aan de aanslag die op 18 juli plaatsvond op een trein in het Duitse Würzburg. Toen had een 17-jarige vluchteling met IS-sympathieën passagiers aangevallen met een bijl en messen. Ook daarbij raakten meerdere mensen gewond, de dader werd door Duitse politieagenten doodgeschoten.

Maar bij de aanval op de Zwitserse trein zijn er voorlopig geen aanwijzingen voor terrorisme, zo wordt benadrukt. De woordvoerder van de Zwitserse politie laat ook weten dat er intussen huiszoekingen zijn uitgevoerd in de woning van de man, die een "typisch Zwitserse naam" heeft.

Bekijk ook: