Deze Limburgse is te bloot voor Instagram

Met 600.000 volgers op Instagram is de Limburgse Marisa Papen een van de populairste modellen op het sociale netwerk. Maar nu is haar account geschrapt, voor de vierde keer al. Papen toont volgens Instagram immers te veel bloot op haar foto’s – een vervelende beperking voor een naaktmodel.

Sinds december vorig jaar werd het profiel van de Limburgse schone al vier keer verwijderd. “Ik post veel naaktfoto’s want dat is wat ik doe. Uiteraard moet je op Instagram censuurbalkjes gebruiken, maar ik spring daar heel losjes mee om,” zegt Papen daarover aan VTM NIEUWS. “Het gebeurt wel regelmatig dat mijn foto’s verwijderd worden, omdat mijn censuurbalkjes te klein of te minimaal zouden zijn. Het was blijkbaar iets te veel geweest nu.” Ze probeert Instagram nu te contacteren om haar profiel weer online te krijgen. 

Minder modellenopdrachten?
Papen werd in het verleden door een Nederlandse website verkozen tot mooiste vrouw op Instagram, en ze sierde al de cover van Playboy. Dat haar Instagrampagina geblokkeerd is, zal haar naamsbekendheid dus vermoedelijk niet veel deren. Voor haar modellenopdrachten is het dan weer wel een probleem. “Ik loop nu veel contacten mis. Normaal gezien als ik iets deel van de locatie waar ik ben, contacteren nieuwe fotografen mij om samenwerkingen aan te gaan. En daar kan ik nu niet van profiteren. Dat is net het mooie van Instagram: je komt in contact met mensen waar je waarschijnlijk nooit in contact mee zou komen. Dat loop ik nu mis.”

Veel Instagramberoemdheden verdienen ook een flinke duit met hun profiel, door contracten met merken die op hun foto’s in de kijker gezet worden. Daar doet Marisa Papen evenwel niet aan mee: “Ik verdien niet echt veel geld met mijn Instagram. Dat is een bewuste keuze, omdat ik geen uithangbord wil zijn van 100.000 verschillende merken.” 

Foto: Facebook Marisa Papen