Ook deze man wandelt TML gewoon binnen

Er is opnieuw een filmpje opgedoken van een man die zonder geldig ticket op Tomorrowland binnen geraakt. De man omzeilde samen met een kompaan alle security door zich via het bos een weg naar het festival te banen. "Dit is al jaren een probleem", zegt de organisatie. Gisteren dook er ook al een filmpje op van twee Nederlanders die zonder ticket, maar verkleed als security, gewoon de festivalweide binnenwandelen.  

Op de beelden is te zien hoe de twee via de bosjes rond het festivalterrein alle controles omzeilen. Zeker een van de twee springt zonder problemen over het hek en belandt tussen de crewleden. Daar springt de man opnieuw over een hek en mengt zich tussen de aanwezigen, zonder enige argwaan te creëren. 

Gekend probleem
De organisatie van Tomorrowland heeft inmiddels gereageerd op het nieuwe filmpje. "De man legde een gekend traject af", aldus woordvoerster Debby Wilmsen aan VTM NIEUWS. "Wij hebben meer dan vijftien teams met honden rondom het terrein lopen om dit soort zaken te voorkomen. Dit is al jaren een een plaag en een bekend fenomeen onder een kleine groep liefhebbers. Maar het blijkt onmogelijk om overal op het juiste moment te zijn."

Tweede filmpje
Gisteren dook er ook al een filmpje op van twee Nederlanders die - zonder ticket, maar verkleed als security - zonder problemen Tomorrowland binnenwandelen. Het duo omzeilde naar eigen zeggen 200 man personeel, 50 man security, politieagenten en honden. Meer dan een zwarte broek, een zonnebril, een T-shirt met een logo van een securitybedrijf en een walkietalkie van Bart Smit hadden de mannen niet nodig. 

Strenge maatregelen
De festivalorganisatie en de lokale politie hadden nochtans extra veiligheidsmaatregelen genomen voorafgaand aan het festival. Elke vorm van bagage werd gecontroleerd bij de ingang van het festivalterrein en er waren ook metaaldetectiepoorten. "We hebben ervoor gezorgd dat het heel moeilijk is om ons festival te bereiken, zonder de juiste tickets of zonder identiteitskaart", klonk het toen. "Mensen die hier niet moeten zijn, zullen niet binnen geraken."