TML: "Festival is geen afgesloten burcht"

Uit een filmpje op de Nederlandse website Geenstijl.nl blijkt dat twee Nederlanders – zonder ticket en verkleed als security – zonder probleem Tomorrowland zijn binnengewandeld. “Dat is een zeer spijtige en vervelende situatie”, aldus de organisatie aan VTM NIEUWS. “Maar deze actie van twee jongens op zoek naar erkenning, doet geen afbreuk aan ons beleid. We merken trouwens ook enkele onjuistheden op in de montage.”

“Dat de jongens zijn binnengeraakt zonder de juiste accreditatie of toegangsbewijs, is een zeer vervelende en spijtige zaak”, aldus Debby Wilmsen in een schriftelijke reactie aan VTM NIEUWS. “Wij, zowel vanuit organisatie als de verschillende overheden, hebben ons uiterste best gedaan om een realistisch veiligheidsbeleid te voeren en we zijn nog steeds van mening dat we erin geslaagd zijn om een zo veilig mogelijk festival te organiseren. Een festival kan en mag geen hermetisch afgesloten burcht worden, alleen vrezen we dat met dit soort nutteloze filmpjes, we er wel toe gedwongen zullen worden.”

De organisatie stelt zich ook vragen bij de montage van de video. “We merken op dat het filmpje zodanig gemonteerd werd, waardoor het lijkt alsof de toegang heel vlot is gegaan. Maar wie de omgeving van het festival kent, merkt dat er toch heel wat onjuistheden zitten in het filmpje en dat ze vermoedelijk een aantal keren zijn tegengehouden. De jongens waren daarenboven te voet, licht gekleed en hadden geen bagage bij en werden daardoor niet onmiddellijk als verdacht beschouwd”, besluit de organisatie. 

Bekijk ook: