Raf Simons aan de slag bij Calvin Klein

De Belgische modeontwerper Raf Simons is vandaag officieel benoemd tot creatief directeur van het Amerikaanse modehuis Calvin Klein. Hij gaat er ook onmiddellijk aan de slag.

De 48-jarige Simons was eerder al actief bij het Franse modehuis Dior. De aanstelling van de Vlaamse ontwerper bij Calvin Klein hing al een hele tijd in de lucht, en werd al meermaals aangekondigd in verschillende media.

Door van het haute couture-universum van Dior te verhuizen naar een merk dat eerder mikt op de grote massa, maakt Simons een overstap die in de modewereld eerder uitzonderlijk is.

Na zijn benoeming als creatief directeur van Dior in april 2012 slaagde Raf Simons er in om het bedrijf te laten herleven, na het woelige ontslag van de Brit John Galliano een jaar eerder. Toen hij in oktober 2015 bekend maakte dat hij zou vertrekken, verklaarde Simons nog zich "te willen focussen op zijn andere interesses, waaronder zijn eigen mannenmerk".

Calvin Klein haalt een zakencijfer van bijna 3 miljard dollar (2,65 miljard euro) en maakt deel uit van de beursgenoteerde modegigant Phillips-Van Heusen Corporation (PVH).