Deze Samsung ontgrendel je met... je oog

Samsung brengt een smartphone op de markt die je kan ontgrendelen met je ogen. Het toestel scant je iris en herkent je daardoor. Het is perfect veilig, want de iris van ieder mens op aarde is uniek.

De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent heeft in New York zijn nieuwste toptelefoon in de Galaxy Note-reeks voorgesteld: de Galaxy Note 7. Belangrijkste nieuwigheid: de gebruiker kan het toestel ontgrendelen via een irisscan. "Dat is veiliger en sneller dan een vingerafdruk", aldus de producent.

Kostprijs
Via het biometrische identificatiesysteem kan de telefoon ontgrendeld worden en Samsung voorziet ook een beveiligde map op de telefoon die te openen is met een vingerafdruk of irisscan. De nieuwe smartphone zal vanaf 2 september in België te koop zijn en 849,99 euro kosten.

Toepassingen
De Note 7 komt met een verbeterd pennetje (S Pen). Daarmee kan iets meteen op het scherm, dat altijd aan staat, genoteerd worden. Door met de pen boven het scherm te zweven, zoom je in of vertaal je tekst. De vrij grote smartphone (5,7 inch scherm) heeft voorts een camera aan boord zoals de Galaxy S7 en Galaxy S7 edge. Het toestel heeft 64 GB geheugen, maar dat is nog uit te breiden met een microSD-kaartje tot 256 GB.