Instagram gaat Snapchat achterna

Binnenkort kan je op Instagram ook verhalen posten die na 24 uur verdwijnen. Klinkt bekend? Vinden wij ook, de sociaalnetwerksite neemt hiermee het concept van Snapchat over.

Dankzij de nieuwe update zal je ook verhalen kunnen maken op Instagram, waarbij gebruikers meerdere foto’s en video’s tegelijk publiceren en die na 24 uur verdwijnen. Deze foto’s zullen in een slideshow getoond worden onder de noemer ‘jouw verhaal’. Ook nieuw is dat gebruikers, net zoals bij Snapchat, foto’s kunnen bewerken met tekst en emoticons.

Geen commentaar
Wie Instagram opent op zijn smartphone, krijgt bovenaan een balkje te zien van gebruikers die ‘een verhaal’ maakten. Het is niet mogelijk om er openlijk commentaar op te geven, enkel een privébericht is mogelijk.

Veiligheidsregels
Voor je verhaal gelden dezelfde veiligheidsregels als voor je account. Als dat privé is, dan krijgen enkel je volgers het te zien. Je kan ook kiezen om je verhaal slechts aan enkele mensen te tonen. Alles wat je post, zal verdwijnen binnen de 24 uur. Tenzij je het downloadt of er screenshots van neemt.

De nieuwe update wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold. Je zal de nieuwe functie binnenkort dus al kunnen gebruiken. Het is intussen al de tweede ingrijpende update van Instagram. In april besliste de sociaalnetwerksite om de tijdslijn niet meer chronologisch op te bouwen. 

Volg je VTM NIEUWS trouwens al op Instagram?