"Met Meryl spelen is angstaanjagend"

Vanaf morgen speelt de film 'Florence Foster Jenkins' in de zalen, waarin Meryl Streep en Hugh Grant de hoofdrollen spelen. Vooral de aanwezigheid van Hugh Grant in de film is opvallend, want het is al een tijdje geleden dat de acteur zich op het scherm liet zien. 

De film vertelt het verhaal van Florence Foster Jenkins, een rijke New Yorkse vrouw die vurig hoopt ooit operazangeres te worden. Eén probleem: ze kan absoluut niet zingen, al beseft ze dat zelf niet en durft niemand het haar te zeggen. Ook haar man, gespeeld door Hugh Grant, krijgt het niet over zijn hart om het haar te vertellen.

Het is al even geleden dat Grant nog een grote filmrol had. De acteur heeft in het verleden al een paar keer gezegd dat hij wil stoppen met acteren omdat hij veel te nerveus is en omdat hij plankenkoorts heeft. Hij was deze keer ook geweldig geïntimideerd door zijn tegenspeelster, Oscarwinnares Meryl Streep. “De eerste keer dat ik met haar moest spelen was een angstaanjagende dag”, zei Grant aan VTM NIEUWS-reporter Aagje Vanthomme.