Moslims weigeren 'kerkterrorist' te begraven

De moslimgemeenschap van Saint-Etienne-du-Rouvray, waar dinsdag een gijzeling in een kerk plaatsvond, weigert de begrafenis voor te bereiden van Adel Kermiche. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien. De 19-jarige jihadist vermoordde, samen met zijn kompaan Abdel-Malik Petitjean, priester Jacques Hamel.

De moslimgemeenschap in het Normandische dorp verklaart dat ze de islam niet wil "besmeuren" door zich in te laten met Kermiche. "We gaan de islam niet bevlekken met deze man. We helpen dus niet bij de voorbereiding van het lichaam of bij de begrafenis", klinkt het bij Mohammed Karabila, voorzitter van de lokale culturele moslimorganisatie.

"Geen deel meer van onze gemeenschap"
Moslims in het dorp lijken die beslissing te steunen. De 25-jarige Khalid El Amrani vindt het normaal dat de moskee bijstand weigert bij de begrafenis. "Wat hij deed, was zondig. Hij maakt geen deel meer uit van onze gemeenschap."

De burgemeester zal uiteindelijk moeten beslissen of Kermiche in Saint-Etienne-du-Rouvray kan begraven worden. Dinsdag wordt in Rouen priester Jacques Hamel begraven.

Aanslag
Kermiche en Abdel-Malik Petitjean hielden dinsdag vijf mensen gegijzeld in een kerk in het Franse Saint-Etienne-du-Rouvray. De 84-jarige priester Jacques Hamel werd de keel doorgesneden, terwijl een andere gijzelaar zwaargewond raakte. De twee daders, die trouw zwoeren aan terreurgroep Islamitische Staat (IS), werden doodgeschoten door de politie. Niet lang daarna werd de gijzeling door IS opgeëist.

In het onderzoek naar medeplichtigen van de twee aanslagplegers ondervraagt de politie nog drie personen. Een 19-jarige man werd in staat van beschuldiging van terreurdaden gesteld.

Bekijk ook: