Laatste (gratis) kans voor update Windows 10

Exact een jaar na de lancering van Windows 10, de nieuwste versie van het populaire besturingsprogramma van Microsoft, haalt de Amerikaanse softwaregigant de gratis versie vanavond offline. Een jaar lang werd de update gratis aangeboden aan gebruikers van Windows 7 en 8, volgens sommigen tot vervelens toe.

Vanaf morgen is de update nog steeds verkrijgbaar, maar dan wel tegen betaling. U zal dan iets meer dan 100 euro betalen voor de - voorlopig laatste  - update van Windows. Het bedrijf zegt dat er na Windows 10 geen nieuwe versie meer komt, enkel nog updates van die laatste versie. Experts zijn lovend en noemen het de beste versie van het besturingsprogramma tot nu toe.

Irritante updates
Er kwam veel kritiek op de druk die Microsoft uitvoerde. Om de haverklap sprongen pop-ups naar voren bij gebruikers van vroegere versies van Windows, met de vraag of ze hun systeem niet wilden updaten naar de nieuwste versie, Windows 10. Het wegklikken hielp dan voor enkele dagen, maar daarna kwam het venster opnieuw naar voren.

Tot middernacht vandaag heeft u nog de tijd om uw systeem gratis te updaten.