Deze Vlaamse priester preekt over... Pokémon

Er lijkt voorlopig geen eind te komen aan de Pokémonhype, en dat is ook Andy Penne niet ontgaan. Hij is priester in Galmaarden, Tollembeek en Bever, en legt in een YouTube-filmpje uit hoe Pokémon en het evangelie eigenlijk hand in hand gaan.

Naar eigen zeggen doet het spel de priester denken aan het verhaal van Jezus' ontmoeting met de rijke jongeling. En net als in het spel moeten we in ons leven op pad gang en een zoektocht ondernemen. Een moderne twist op een klassiek Bijbels thema, dus.

Priester Penne is met de video niet aan zijn proefstuk toe: op YouTube is een hele reeks filmpjes te vinden waarin hij moderne fenomenen met de Bijbel in verband brengt. Ook de pasgeboren panda van Pairi Daiza en de televisiereeks Blind Getrouwd kwamen al aan bod. “Die thema’s spreken aan, en dat zie je aan de bezoekersaantallen van de filmpjes en mijn website,” zegt hij daarover aan VTM NIEUWS.

Het idee kwam er begin 2016, toen paus Franciscus zelf ook video’s begon te maken. “Ik schreef al jaren iedere week een stukje voor het parochieblad. Toen stelde iemand voor dat ik die teksten ook kon opnemen, om er dan een video van te maken,” klinkt het. Daarvoor krijgt hij hulp van enkele mensen uit de parochie, die achter de camera staan en de beelden verwerken tot een video.

Zelf speelt hij trouwens geen Pokémon Go. “Ze hebben me wel getoond hoe het moet, maar ik ben het niet actief beginnen spelen.”